Jadłospis
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | zupa mleczna z makaronem zacierka, chleb razowy wieloziarnisty/chleb wiejski, masło, pasta twarogowa z szczypiorkiem i koperkiem; dżem niskosłodzony z czarnej porzeczki, herbata z cytryną II śniadanie - jabłko | zupa pomidorowa z makaronem świderki; mini pizzerinki z serem mozzarella; herbata miętowa | musli z suszonymi owocami na mleku |
Wtorek | kaszka manna na mleku, chleb oliwski z makiem/razowy, masło, ser żółty gouda; dżem brzoskwiniowy niskosłodzony, herbata z cytryną II śniadanie - banan | zupa krem z soczewicy czerwonej; pieczeń rzymska; ryż paraboliczny, sos pieczeniowy; euro mix jarzyn na ciepło; sok jabłkowy 100% | rolada drożdżowa z marmoladą owocową – wypiek własny; herbata z kopru włoskiego |
Środa | kawa zbożowa inka, herbata, chleb mieszany wieloziarnisty/chleb graham z orkiszem, masło; pasta rybna, jajko na twardo; talerz witaminek –papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, pomidor, szczypior, sałata II śniadanie - arbuz | zupa botwinka; polędwiczki wieprzowe w sosie własnym; kasza bulgur; mini marchewka ciepło; kompot owocowy | kisiel malinowy, chrupki kukurydziane |
Czwartek | kakao, herbata, chleb słoneczko z sezamem/oliwski masło; jajecznica, kabanosy drobiowe, talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki pora, pomidor, szczypior II śniadanie - gruszka | zupa owocowa z makaronem muszelki; filet z dorsza – paluszki rybne; ziemniaki puree; surówka kopenhaska; kompot owocowy | kaszka manna na mleku z musem wiśniowym |
Piątek | mleko, herbata, chleb oliwski/razowy masło; polędwica drobiowa z majerankiem, serek naturalny śmietankowy; talerz witaminek – ogórek świeży, pomidor, sałata, papryka żółta i czerwona, roszponka II śniadanie : | WYCIECZKA GR III,IV,V | GR I, II JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!! |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
---|---|---|---|
Poniedziałek | kawa zbożowa inka, herbata, chleb oliwski/chleb graham z orkiszem, masło; jajko na twardo, polędwica sopocka; talerz witaminek – pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, pomidor, szczypior II śniadanie - jabłko | zupa jarzynowa; nugettsy z piersi kurczaka; ziemniaki puree; surówka z selera, ananasa z rodzynkami; herbata malinowa | płatki kukurydziane na mleku |
Wtorek | kakao; herbata czarna; chleb oliwski z makiem/razowy ze słonecznikiem, masło; jajecznica; talerz witaminek – ogórek świeży, kiełki rzodkiewki, sałata, pomidorki koktajlowe, roszponka, szczypior II śniadanie - napój owsiano-kakaowy; wafel ryżowy z polewą malinową | zupa marchewkowa; łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą podwawelską; kompot owocowy | pieczywo chrupkie z masłem i powidłami śliwkowymi; herbata żurawinowa |
Środa | kaszka manna na mleku; herbata z cytryną; mleko; chleb razowy/bułka paryska; masło; pasta twarogowa z pomidorami suszonymi i ziołami; miód wielokwiatowy II śniadanie - melon | zupa botwinka; pizza z serem mozzarella i szynką; ketchup; sos 1000 wysp; paluszki z marchewki; kompot owocowy | mini bułeczki z masłem i dżemem malinowym niskosłodzonym; herbata żurawinowa |
Czwartek | mleko; herbata; chleb razowy wieloziarnisty/oliwski, masło, mielonka królewska, ser żółty salami; talerz witaminek – pomidor, szczypior, sałata, papryka żółta, ogórek kiszony, kiełki lucerny II śniadanie - mieszanka bakalii, jabłko | zupa szpinakowa z makaronem orza; klops gotowany wieprzowy w sosie pomidorowym; kasza pęczak; surówka z ogórka kiszonego i cebuli; herbata owocowa | ciasto drożdżowe z marmoladą owocową – wypiek własny; herbata z cytryną |
Piątek | płatki orkiszowe na mleku, chleb żytni/oliwski, masło, ser żółty gouda; dżem agrestowy niskosłodzony; mleko; herbata z cytryną II śniadanie - gruszka | zupa krem z pora; pieczony filet z mintaja; ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka; herbata czarna porzeczka z cytryną | koktajl buraczkowo-bananowy na kefirze naturalnym; wielozbożowe ciastko kakaowe JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE!! |
Strony
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- następna ›
- ostatnia »
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten. | 6. Soja i produkty pochodne. | 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
2. Skorupiaki i produkty pochodne. | 7. Mleko i produkty pochodne. | 12. Dwutlenek siarki i siarczyny. |
3. Jaja i produkty pochodne. | 8. Orzechy i produkty pochodne. | 13. Łubin i produkty pochodne. |
4. Ryby i produkty pochodne. | 9. Seler i produkty pochodne. | 14. Mięczaki i produkty pochodne. |
5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne. | 10. Gorczyca i produkty pochodne. |